На Різдво сусід заколов кабана. «Годував його, як дітей: картопелькою, бурячками, — хвалився чоловік, показуючи товстий шар сала від вуханя Васька. — А щоб сарайчик не пустував, купив уже друге поросятко. Дасть Бог, і наступного нового року матиму свіже м’ясо та сало».

Я порадів за сусіда, а тоді подумав: які сильні все-таки селянські звички, якщо господарі, попри негаразди в країні, витратний догляд за тваринами, заводять у власних господарствах свиней, курей, гусей, корів та бичків (велику рогату худобу, щоправда, вже рідше). Рік доглядають за ними, годують — і все заради того, щоб на Різдво чи Великдень посмакувати свіжиною.

Керувати таким високотехнологічним підприємством — справжнє задоволення, вважає Олександр Гурін

Стандарти — європейські

— А це в українців у крові, — почувши мою розповідь про сусіда, сказав директор заводу з виробництва преміксів NOVACORE® Олександр Гурін. — Хоч у мене як фахівця на годівлю тварин власний погляд. Щоб вирішити продовольче питання в країні (збільшити виробництво продукції тваринництва), потрібно годувати худобу повнораціонними комбікормами, неодмінна складова яких — премікси. Наше підприємство здатне забезпечити ефективними кормовими добавками, що відповідають високим європейським стандартам, виробників БМВД, комбікормів та вертикально інтегровані підприємства.

І на підтвердження цього Олександр Володимирович організував екскурсію на завод. Розпочалася вона з виробничо-випробувальної лабораторії, оснащеної сучасним обладнанням від провідних світових виробників Німеччини, Швейцарії та Австралії. Тут можна здійснювати розгорнуте експрес-дослідження сировини та готової продукції на низку показників за допомогою NIR-аналізатора, атомно-емісійного спектрометра з індуктивно зв’язаною плазмою (досліджувати концентрації мікроелементів — до 80% елементів таблиці Менделєєва), а також досліджувати активність вітамінів за допомогою високоефективного рідинного хроматографа. Постачають сировинні компоненти на завод NOVACORE® лише визнані світові виробники. Але кожна їхня партія проходить ретельний контроль на утримання задекларованих у супровідних сертифікатах якості показниках і на додаткові параметри. Крім того, лабораторія регулярно бере участь у міжнародних ринг-тестах, які проводить нідерландська компанія Ducares. Вона дає змогу підтвердити якість своїх випробувань за основними показниками і значно підвищити професійний рівень працівників.

Далі екскурсія тривала в самому серці заводу — виробничому цеху. Для забезпечення максимального збереження стабільності активних речовин чутливих компонентів — вітамінів, ферментів тощо — на підприємстві існують спеціальні камери з автоматичним температурним режимом. Унікальне сучасне обладнання від понад 20 європейських постачальників забезпечує високий рівень технологічності виробництва  і гарантує, по-перше, безпомилкову засипку компонентів за допомогою багаторівневої системи захисту через наявність системи штрих-кодування та магнітних замків. По-друге, високоточне (прецизійне) та швидке дозування всіх компонентів (це забезпечує необхідний їх склад у суміші згідно з рецептами, автоматично переданими з інформаційної системи). По-третє, транспортування дозованих компонентів у змішувач за допомогою інноваційної системи Quick-Lift, унікальна конструкція якої унеможливлює контамінацію (потрапляння небажаних речовин у змішувач і відповідно в готовий продукт).

Кожну партію преміксів готують чітко за рецептом. Як в аптеці

Крім того, рівень технологічності виробництва забезпечує однорідне змішування з точністю 1:100000, або 10 грамів на 1 тонну, протягом 3—5 хвилин, у результаті чого виходить гомогенна суміш; контрольне зважування та захист від потрапляння в готову продукцію великих фракцій; перевірку якості кожної партії готового преміксу в лабораторії за допомогою автоматичного револьверного пробовідбірника; автоматичне фасування готової продукції за допомогою роботизованої пакувальної лінії ARODO бельгійського виробництва; ідентифікацію кожного мішка індивідуальним штрих-кодом. Це дає змогу потужній автоматизованій інформаційній системі управління виробничими процесами заводу — Tracking&Tracing  здійснювати наскрізне простежування процесу виробництва від приймання сировини до фасування готової продукції.

— До речі, бельгійська лінія фасування продукції, — дає коментарі під час екскурсії заводом Олександр Володимирович, — найкраща нині на схожих виробництвах. Вона здатна упакувати до 10 тонн продукції за годину. Дані про продукцію в середині кожного мішка зберігаються на підприємстві упродовж трьох років. Завдяки розгалуженій мережі аспірації неможливі  вибухи, ця мережа гарантує високу безпеку працівників, які мають справу з концентрованими речовинами.

Європейський рівень організації всіх процесів дає змогу заводу NOVACORE® виробляти високоякісні та конкурентоспроможні премікси, що відповідають Європейському стандарту безпеки кормів GMP+B1. Наявність цього стандарту є елементом комплексної інтегрованої системи менеджменту, яка впроваджена та успішно функціонує на підприємстві. Крім того, завод сертифікований на відповідність вимогам міжнародних стандартів: ISO 9001 «Система менеджменту якості», ISO 14001 «Система екологічного менеджменту» та OHSAS 18001 «Система менеджменту професійної безпеки і здоров’я».

Виробничий процес контролює техніка, аналогів якій немає в Україні. Фото надано NOVACORE®

Амбітні плани

Між іншим, подібних до заводу NOVACORE® високотехнологічних підприємств в Україні немає. І побудували його за півтора року на інвестиції українських власників і Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Бізнес-план розвитку NOVACORE® прогнозував у перший рік роботи вийти на виробничу потужність 700—800 тонн готової продукції за місяць, але вже в грудні 2014-го завод випустив 1500 тонн преміксів.

— 2015-го плануємо виробити 19 тисяч тонн преміксів, а в недалекому майбутньому — вийти на проектну потужність 36 тисяч тонн на рік, — підтримує розмову комерційний директор підприємства Костянтин Ковтун.  — Тож за півтора року роботи NOVACORE® потіснив закордонних виробників схожої продукції. Свої амбітні плани намагаємося реалізувати, хоч торік втратили великих виробників комбікормів та споживачів нашої продукції в Криму, східному регіоні.

До речі, в Україні на сьогодні виробляють приблизно 7—8 мільйонів тонн готового комбікорму на рік. До 2020-го цей обсяг може вирости до 15 мільйонів тонн. Частка преміксів як обов’язкової складової комбікормів нині становить близько 70 тисяч тонн  на рік. Тож для NOVACORE®, який виготовляє премікси під торговою маркою PROVITAN® для бройлерів, курей-несучок, свиней, великої рогатої худоби та інших  тварин і птиці у вигляді стандартної продуктової лінійки п’яти видів якісно цінових сегментів і за індивідуальними рецептами, ринку вистачить.

— Наше підприємство, — продовжує думку комерційного директора Олександр Гурін, — має переваги над імпортними виробниками. Їхні премікси наприклад можуть затриматися на кордоні з об’єктивних причин (логістика, митні процедури, реєстрація нового продукту), тому замовникові доводиться іноді місяцями чекати на них.

Закордонні премікси  дорогою втрачають активність компонентів і не можуть задовольнити оперативні потреби кормових програм українських господарств. Ми  ж гарантуємо своєчасну доставку преміксів і за бажанням замовника змінюємо вміст окремих кормових компонентів у них відповідно до потреб тварин клієнта. За кілька днів такий свіжий поживний продукт, адаптований до потреби господарства, потрапляє в будь-яку точку України. Тому для деяких великих агрохолдингів завод NOVACORE® став ледь не власним підрозділом в ланцюзі виробництва комбікормів. Щопонеділка та щочетверга, наприклад, ми виробляємо премікси для «Агро-Союзу», щосереди — для «Авангарду» тощо. Виробники мають змогу прогнозувати та контролювати залишки преміксів на складах і спокійні за те, що свіжий товар отримають вчасно.

Тож не дивно, що відомий німецький вчений-практик, фахівець у галузі кормових добавок, консультант заводу NOVACORE®  доктор Фріц Люббе вже через півроку після початку роботи підприємства порадив тваринникам і птахівникам України «швидше займати своє місце у виробничій програмі заводу, щоб скористатися всіма його перевагами».

Меню для свині

Після такого знайомства з підприємством, його можливостями (стандартний простий премікс переважно містить 13 основних вітамінів та 7 мікроелементів — усього 20 компонентів, а завод має в активному арсеналі понад 100 компонентів), рецептурою можна позаздрити тваринам: не всі люди мають такий збалансований раціон. Перш ніж виготовити збагачені корми для конкретного господарства, працівники NOVACORE® виїздять туди на ферми, вивчають раціон годівлі тварин, дають рекомендації, чого в них не вистачає.

— Характер годівлі має дуже велике значення, — констатує спеціаліст з годівлі сільськогосподарських тварин Максим Машківський. — Промислових свиней годують за рекомендованим раціоном, який випливає із селекції тварини. Якби ми, люди, теж збагачували свій раціон необхідними вітамінами та мікроелементами, всі були б здоровими та стрункими. Але то тема іншої розмови.

Намагаємося зробити продуктивним українське тваринництво. Торік, наприклад, продали 11 тисяч тонн продукції. Цього року плануємо реалізувати близько 19 тисяч тонн. Наші премікси замовляють не лише для свиней, великої рогатої худоби та птиці, а й для осетрових, голубів, норок. І рецептуру розробляємо згідно з рекомендаціями фахівців та побажаннями замовників. Нині вже десятки українських комбікормових заводів користуються кормовими добавками NOVACORE®.

На закінчення нашої зустрічі Олександр Гурін розповів майже анекдот: його тітка взяла на відгодівлю 20 курчат бройлерів і попросила племінника купити мішок комбікорму на базарі. Той, звісно ж, виконав прохання родички. Але як приємно було директорові почути від продавця  пораду взяти для курчат корм, до складу якого входять премікси із  «заводу Гуріна». Отже, підприємство отримало вже визнання в Україні. А це дорогого варте!