Перш ніж представити активу області нового голову Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Резніченка, Президент Петро Порошенко подякував жителям регіону за утримання миру, запобігання сепаратизму, значний внесок в оборону і захист країни.

«Україна може розраховувати на Дніпропетровщину як на форпост. Це — центр, серце, душа України. Хто розраховував на інше — прорахувався. Я ніде не бачив стільки українських прапорів, як у Дніпропетровську. Їх розвішували не за вказівкою місцевої чи обласної влади. Люди виставляли їх на балконах, на вікнах, на машинах, — поділився враженнями Президент. — Нещодавно я ознайомився з опитуванням громадської думки в області: тверда проукраїнська позиція, яку не розмиє жодна політична пропаганда, ані найменшого під∂рунтя до сепаратизму. Дніпропетровщина була і залишається форпостом українськості».

Регіон забезпечив не найбільший відсоток мобілізованих, але найбільший відсоток добровольців. Президент також відзначив діяльність волонтерів, які з Дніпропетровської області найшвидше дістаються до зони бойових дій. «Найбільше навантаження припадає на тих, хто приймає поранених. Жінки Дніпропетровщини стали мамами та сестрами поранених бійців, вони виходжували їх та повертали до життя. Вся Україна це бачить», — сказав він.

Президент представив нового голову Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Резніченка. Фото з сайту president.gov.ua

Президент подякував попередньому керівнику Дніпропетровської ОДА Ігорю Коломойському та його команді, яка «торік взяла на себе відповідальність у найскладніші й найважливіші часи і не питала, якою ціною». Разом із тим Петро Порошенко наголосив, що державна служба має бути відокремлена від бізнесу.

«В ухвалених мною рішеннях немає нічого персонального. Йдеться лише про принципи. Приватний бізнес має керувати приватними активами, держава — державними. Для мене надзвичайно важлива безпека в державі, і жодним охоронним фірмам не дозволено зі зброєю заважати спокою мирних жителів», — підкреслив Президент.

Він зазначив, що Ігор Коломойський зробив потужний вчинок, звернувшись до нього з проханням про відставку, яке Президент підписав. І тепер колишній керівник ОДА сконцентрується на громадській та господарській діяльності. «Нема сумнівів, що вся команда непохитно стоятиме на міцних проєвропейсько-українських позиціях», — переконаний Петро Порошенко.

Проте дніпропетровців таки турбує найголовніше: чи збережуть після відставки Ігоря Коломойського всі досягнення його команди щодо недопущення війни у мирний та патріотичний регіон? Чи вдасться втримати цю планку новому керівництву? Валентин Резніченко, який до цього місяць очолював Запорізьку ОДА, пообіцяв, що Дніпропетровщина буде захищеною. А екс-голова Дніпропетровської ОДА закликав усіх жителів області не турбуватися і не вестися на ажіотаж, який роздувають недруги, що хочуть вбити клин між командою Коломойського і Президентом.

«У нас немає конфлікту з командою Президента. Я хочу, дорогі дніпропетровці, щоб ви були спокійні. Ми тут, ми нікуди не йдемо, ми поруч з новим головою облдержадміністрації. Ми завжди підставимо йому плече і будемо берегти нашу Дніпропетровську область, скільки стане сил. Ми тут живемо разом із вами і будемо всіма силами допомагати зберігати спокій і мирне небо над нашими головами», — запевнив Ігор Коломойський і сказав, що призначення його наступника відбувалося після консультацій з ним. І він спеціально наполягав, щоб новий голова ОДА був саме дніпропетровцем. Ігор Коломойський також подякував усім жителя Дніпропетровщини за співпрацю, без підтримки яких не було б досягнутих успіхів.