Своєму наступникові на тренерській лаві киян відправлений у відставку Олег Блохін залишив важкий спадок. Рік тому екс-наставник збірної України став автором антирекорду: вперше в новітній історії під його керівництвом «Динамо» фінішувало на третій сходинці турнірної таблиці. Зараз і «бронзова» позиція виявилася під загрозою, адже за втраченими очками киян випереджають не тільки «Шахтар» і «Дніпро», а й «Металіст».

Останньою краплею для президента клубу Ігоря Суркіса стала поразка в ключовому поєдинку проти «Шахтаря». Адже підопічні Мірчі Луческу обіграли Андрія Ярмоленка з партнерами всьоме поспіль. Мало того, в останніх дев’яти зустрічах проти принципового суперника біло-блакитні можуть похвалитися лише одним здобутим очком.

Влучний постріл форварда моряків Окріашвілі (ліворуч) перервав переможну серію «Дніпра». Фото з сайту ФК «Чорноморець»

Якщо після такої відверто безпомічної гри головний тренер говорить на телекамеру, що після перерви дії підопічних йому сподобалися, треба робити кадрові висновки. Вони не забарилися: до наступної зустрічі з «Ворсклою» киян готував 39-річний Сергій Ребров.

Колишній помічник Блохіна дебютував з важкої перемоги. Сергій Станіславович залишив на лаві запасних воротаря Олександра Рибку, випустивши в основному складі Максима Коваля.  Ще одна новинка: на гру з двома форвардами — Мбокані та Ідейє — новий керманич перейшов з 62 хвилини, а не під завісу матчу, як це робив його попередник. Цей тактичний хід спрацював: саме нігерійський нападник зрівняв рахунок, обігравши на клаптику поля захисника гостей Ткачука. Переможний м’яч провів капітан динамівської дружини Андрій Ярмоленко.

— Обігравши в минулому турі чинного чемпіона країни «Шахтар», полтавці зайвий раз підтвердили свій високий потенціал, — зазначив після фінального свистка виконуючий обо?в’язки головного тренера киян Сергій Ребров. — Гості грамотно захищалися і не давали нам простору. Більшість атак ми проводили через центральну зону, хоч перед матчем домовлялися зовсім про інше. Вперше виводити таку титуловану команду на гру — величезна відповідальність. Вдячний хлопцям за те, що допомогли мені, здобувши вольову перемогу.

24 квітня підопічних Реброва чекає наступне випробування. В Одесі динамівці зіграють із «Чорноморцем». Саме морякам вдалося перервати шестиматчеву переможну серію «Дніпра». Донедавна команда Хуанде Рамоса залишалася єдиним колективом Прем’єр-ліги, який навесні не втратив жодного очка. Пікантності наступному побаченню півфіналістів Кубка України додає те, що наставник одеситів і сам не проти очолити київське «Динамо», якщо така пропозиція йому надійде.

Головний конкурент киян у боротьбі за бронзові медалі «Металіст» із великим рахунком обіграв у Запоріжжі місцевий «Металург». Нині харків’яни відстають від динамівців на 5 очок, проте мають ще дві гри в запасі.

ТАБЛО «УК»

26 тур

Говерла — Іллічівець — 1:2 
Голи: Трухін (90) — Тотовицький (65), Ордець (68)

Шахтар — Металург Д — 2:1
Голи: Кривцов (55), Адріано (63) — Прийма (49)

Таврія — Карпати — 0:1
Гол: Бартулович (49)

Волинь — Зоря — 0:2  
Голи: Любенович (64), Малиновський (90+2)

Металург З — Металіст  — 0:3 
Голи:
Гоменюк (4, 33), Бланко (71)

Динамо — Ворскла — 2:1 
Голи: Ідейє (83), Ярмоленко (85) — Яхович (30)

Чорноморець — Дніпро — 1:0  Гол: Окріашвілі (34)

Лідери:  Шахтар — 53 очки, Дніпро — 50, Динамо — 46, Металіст — 41, Чорноморець — 39, Зоря — 35.