Мій чоловік мав статус особи, на яку поширювалася дія Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Зокрема він мав пільги на сплату за комунальні послуги. Після його смерті мені як дружині відмовили в нарахуванні плати за комунальні послуги на пільгових умовах. Чому?

Ольга ЗЛЕНКО, місто Київ

Олена ТУЛІНА,
директор юридичного департаменту Міністерства соціальної політики:

— Перелік категорій громадян, які належать до осіб, на яких поширюється чинність Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (далі — закон), визначено статтею 10 цього закону. Статтею 15 закону встановлено пільги для осіб, на яких поширюється чинність цього закону. Крім цього, пільги щодо плати за житло, комунальні послуги та паливо, передбачені пунктами 4—6 цієї статті, надаються особам, на яких поширюється чинність цього закону, та членам їхніх сімей, які проживають разом з ними, незалежно від виду житла чи форми власності на нього.

Зазначеною статтею не передбачено пільг для членів сімей померлих осіб, які за життя мали статус особи, на яку поширюється чинність Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».