Відремонтовані дві бойові розвідувальні дозорні машини та один бронетранспортер передадуть тернопільським правоохоронцям, які несуть службу в зоні проведення АТО. До відновлення старої техніки долучилися підприємці краю.

Ці спецмашини за часів радянської влади були на озброєнні обласного управління внутрішніх справ. Використовували їх тоді здебільшого на постах ДАІ та для охорони громадського порядку. Волонтери, дізнавшись про наявність цих старих БРДМ і БТР, взялися шукати підприємців, які б змогли відремонтувати техніку. Звернулися зокрема до директора компанії «Тернохолод» Олександра Льотковського. Його виробнича структура має ремонтну базу, тож разом із механіками керівник поїхав оглянути спецавтомобілі. Як каже пан Олександр, побачив, по суті, металобрухт, а не транспортні засоби. Один з БРДМів зрештою після заміни акумуляторів, інших деяких технічних заходів майстри зуміли запустити й доїхати на ньому до місця ремонту, інші ж два доправили на причепах. 

Відремонтовані бойові машини з Тернопілля тепер передадуть у зону проведення АТО. Фото надав СГЗ УМВС України в області

Спочатку планували із трьох бойових розвідувальних дозорних машин зробити дві, але згодом з’ясувалося, що немає багатьох деталей нецивільного значення. Знайти їх можна було лише на військових або ремонтно-відновлювальних заводах. Самим ремонтникам теж допомагали люди доброї волі й підприємства. Скажімо, сидіння обшили на Тернопільській меблевій фабриці. Відновили і старий БТР. Замінили двигуни, зробили їх куленепробивними підприємці брати Іван та Віктор Мищишини. За словами Віктора, за роки тривалого простою машина вийшла з ладу: двигуни розморозилися та стали непридатними до роботи, довелося перебрати ходову, відновили салон і кузов. Тепер відремонтований БТР їде ∂рунтовою дорогою зі швидкістю 80—90 кілометрів за годину. Оперативники, слідчі, дільничні, працівники інших служб і підрозділів з Тернопільщини несуть нині службу на блокпостах і у визволених від терористів і російських агресорів містах Донбасу. Начальник управління кадрового забезпечення УМВС Ук?раїни в області Василь Крайник переконаний, що відремонтована завдяки підприємцям краю спецтехніка істотно допоможе їм в зоні АТО.