Минулого сезону харківський стрибун у висоту Богдан Бондаренко в рейтингу вболівальницьких симпатій на рівних конкурував з найяскравішими зірками королеви спорту: триразовим чемпіоном світу ямайським спринтером Усейном Болтом і видатним стайєром Мо Фара з Великої Британії. Саме цих спортсменів експерти назвали головними претендентами на звання найкращого легкоатлета року. 

На світовій першості-2013 в Москві Богдан виграв золоту медаль, залишивши позаду Есе Мутаза Баршімі з Катару та канадця Дерека Друіна. Так само впевнено новий лідер нашої легкоатлетичної дружини розпочав і нинішній літній сезон. У червні він у блискучому стилі виграв етап «Діамантової ліги» в Нью-Йорку. Богдан з першої спроби подолав планку на висоті 2,42 м, повторивши рекорд Європи і встановивши новий рекорд України.

24-річний Богдан Бондаренко підкорив чемпіонську висоту. Фото з сайту runners.rui

Минулої п’ятниці в Цюриху Богдан Бондаренко до звання чемпіона світу додав золоту медаль континентальної першості.

— Хочу подякувати своїм шанувальникам за найкращі побажання та відмінну підтримку, — написав спортсмен на своїй сторінці в Facebook. — Я щасливий підкорити чергову висоту у Швейцарії: 15 серпня виявився прекрасним днем, попри сильний дощ.

Компанію чемпіонові на п’єдесталі пошани склав його товариш по команді Андрій Проценко. З третьої спроби 26-річний випускник Херсонського училища фізичної культури подолав планку на висоті 2,33. Він випередив грізного конкурента — рекордсмена Росії, олімпійського чемпіона лондонських Ігор-2012 Івана Ухова, який змушений був задовольнитися «бронзою».

Ще один представник нашої країни у фіналі стрибків у висоту Юрій Кримаренко  з Бердичева з результатом 2,26 м посів шосте місце.

Триразовою чемпіонкою Європи з потрійного стрибка стала Ольга Саладуха. 31-річна спортсменка з Донецька захистила свій титул, який здобула два роки тому в Гельсінкі. «Золото» континентальної першості їй приніс результат 14 метрів 73 сантиметри — найкращий у нинішньому сезоні.

У бігу на 400 метрів другою фінішувала Ольга Земляк з Рівного. На своїй улюбленій дистанції підопічна тренера Ярослава Нечипорця пропустила вперед лише Лібанію Гренот з Італії. На цій дистанції  бар’єрного бігу срібною призеркою стала Анна Тітімець. Лише вісьмома сотими секунди 25-річна українка поступилася Ейлід Чайлд з Великої Британії.

Також зі срібною нагородою повертається додому Людмила Оляновська. У спортивній ходьбі на дистанції 20 кілометрів Людмила фінішувала другою. Від переможниці змагань Ельміри Алємбекової з Росії українка відстала на 11 секунд.

В останній день змагань наша команда у складі Наталії Пігиди, Христини Стуй, Ганни Рижикової й Ольги Земляк виборола «срібло» в естафеті 4x400 метрів. Чемпіонками Європи стали француженки. У загальному заліку Україна посіла сьоме місце. Трійка лідерів має такий вигляд: Велика Британія, Франція, Німеччина. 

ТАБЛО «УК»

Чемпіонат Європи-2014

Стрибки у висоту

1. Богдан Бондаренко (Україна) — 2,35 м

2. Андрій Проценко (Україна) — 2,33 м

3. Іван Ухов (Росія) — 2,30 м

…6. Юрій Кримаренко (Україна) — 2,26 м

Потрійний  стрибок

1. Ольга Саладуха (Україна) — 14,73 м

2.  Єкатерина Конєва (Росія) — 14,69 м

3. Ірина Гуменюк (Росія) — 14,46 м

Біг на 400 метрів з бар’єрами

1. Ейлід Чайлд (Великобританія) — 54,48

2. Анна Тітімець (Україна) — 54,56

3. Ірина Давидова (Росія) — 54,60