В селі Красенівка Чорнобаївського району відбулося свято богатирської сили на призи непереможного українського борця Івана Піддубного. Цього разу змагання вразили феєрверком гострих баталій. На турнір з греко-римської боротьби прибули спортсмени з Києва, Миколаєва, Вінниці, Черкас, Баришівки, Броварів, Стаханова, Кременчука, Золотоноші та безпосередньо Чорнобаївського району.

Численні уболівальники із захопленням спостерігали за поєдинками. Майже до фінішу втримував першість борець із Черкас Андрій Шевченко. У супервазі до 130 кілограмів він з рахунком 11:2 переміг сильного суперника з Миколаєва. Після важковаговиків на килим вийшли наймолодші юнаки 2004 року народження і вагою 32 кілограми. Тут також суперництво було безкомпромісним і видовищним.

Абсолютним чемпіоном турніру став Євгеній Совєт із Кременчука. Найсильнішою ж людиною свята цього разу визнали Романа Науменка з Красенівки. А найспортивнішим селом — Хрестителеве.

На святі богатирської сили, як і завжди, були присутні брати Григорій та Дмитро Піддубні. Останній започаткував ці змагання ще 1990 року, коли був головою місцевого колгоспу. Красенівці добре підготувалися до велелюдного свята. Поряд із борцівською ареною виросла нова сцена, сільську площу заасфальтували, амфітеатром встановили лави для глядачів. Як розповів сільський голова Олександр Вишня, багато зусиль доклав до організації свята відомий господарник і почесний голова обласної федерації класичної боротьби Петро Душечко.

Напруга кожного поєдинку була високою. Фото громадського руху «За процвітання Черкащини»

Іменитим борцям приємно було почути привітання старшого сержанта Анатолія Галушки, який прибув із зони АТО. Власне, й свої здобутки спортсмени присвятили Вітчизні, її перемозі над агресором. Ніколи, підкреслювали вони, не перемогти народ, у якому живе богатирський дух.

А почалося свято переглядом фільму про незабутнього земляка — Івана Піддубного. І літні люди, і юнаки та малеча, яких багато зібралося на центральній площі села, ще раз перегорнули сторінки життя уславленого борця. Багато хто відкрив для себе цю неординарну постать, відвідавши місцевий музей, у якому зібрано тисячі експонатів з історії села та його людей. Нинішнього серпня виповнюється 65 років відтоді, як наш видатний земляк помер на чужині, у Єйську, який нині належить Росії. Івану Піддубному стоячи аплодували Париж, Мілан, Франкфурт, Москва і Нью-Йорк. Не продавав він честі ніколи й нікому, хоча в останні роки життя в Росії вимушений був міняти свої медалі на хліб, аби не померти з голоду… У Росії ж так і не змогли зрозуміти головний секрет українця Піддубного: перемоги його — не тільки в силі тіла, а й у силі духу!