ЛАПА ДО ЛАПИ

У Києві відбулася сьома благодійна виставка «Кубок Барбоса-2013»

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»,
Світлана СКРЯБІНА, (фото),
«Урядовий кур’єр»

Нещодавно мені захотілося дещо переписати дует вуличного пса і королівської болонки з радянського мультика за мотивами творів Дюма. Поштовхом до цього стало знайомство з учасниками цьогорічного «Кубка Барбоса», який агітує брати в сім’ю саме безпородних вихованців із притулків і не боятися обирати у друзі вже дорослих братів наших менших.

«У нашій країні високий культ породи і водночас дуже багато нікому не потрібних безпородних тварин, — розповідає керівник виставки, глава Молодіжної ліги захисту тварин Ірина Терещенко. — Ми показуємо людям, що талановитими, відданими, любими й унікальними можуть бути не лише собаки з паспортом та родоводом. Насправді, для дружби порода неважлива».

А найкращим Барбосом стала... Міка.

Цього року підтримати ініціативу Молодіжної ліги захисту тварин до одного зі столичних парків прийшло кількасот відвідувачів, які зібрали понад 11 тисяч гривень. Ці кошти будуть витрачені на їжу, лікування та тимчасове утримання вихованців притулків для чотирилапих, яким шукають сім’ю.

Звісно, хтось може закинути, що за таку суму навіть цуценяти з престижного виводка не купиш, та активісти переконані: не лише в грошах щастя. Відрадно, що за сім років кількість учасників зросла в 2,5 раза, географія розширилася на 10 міст, а сума коштів, зібраних на потреби безпритульних тварин щорік більшає.

Морська тематика — бренд сезону.

Відвідувачі виставки, яка плавно переростає у фестиваль, могли не тільки насолодитися талантами «незрівнянних» учасників, а й придбати незвичайні вироби ручної роботи, отримати гарні фото?знімки зі своїм вихованцем та особисто змінити щось у долі бездомних тварин, долучившись до акції «Це тобі, Барбосе».

Учасники (а це 120 пар чотирилапих і їхніх господарів) змагалися на трьох рингах, залежно від зросту і статури. Найбільше глядачам сподобався конкурс на кращий костюм, в якому власники представляли зі своїм вихованцем спільний образ.

Чим я гірша за королівську болонку?

Володарем «Кубка Барбоса-2013» стала шестирічна Міка. Її вміння стрибати через кільце, рахувати і повне взаєморозуміння зі своєю юною власницею, здобуло голоси всіх суддів і глядачів.

Зазначимо, що, окрім спонсорів, «Кубок Барбоса» щорічно підтримують і представники шоу-бізнесу. Приміром, голлівудська актриса українського походження Ольга Куриленко привернула увагу до проекту своєю фотографією у соцмережах із запрошенням на захід. Щоправда, про те, чи подумує одна з подружок Джеймса Бонда взяти на виховання двірняжку,  достеменно невідомо.