Вітаючи ліцеїстів зі святом, Петро Порошенко зазначив, що сьогодні в Україні зростає престижність військової служби, а ті, хто служить у Збройних силах, по праву повертають собі статус справжньої еліти суспільства. «Вперше за часи існування сучасної України військові стали об’єктом любові, підтримки і гордості всього народу. Я знаю, що така солідарність надає впевненості та мужності», — сказав Петро Порошенко.

Президент також наголосив, що українське військо завжди буде об’єктом першочергової уваги держави. Армію очікує переозброєння та поява високотехнологічної зброї, наявність якої потребує не лише військового хисту, а й високого інтелектуального рівня.

Петро Порошенко з сумом констатував, що сьогоднішній День знань країна зустрічає у надзвичайно складний час. «Ситуація ще більше загострилася останніми днями. Проти України зараз розпочалася пряма, неприхована агресія з боку сусідньої держави. Це докорінним чином змінює обстановку в зоні бойових дій, ставить нові, на порядок складніші завдання перед нашими силовими структурами», — цитує слова Президента його прес-служба.

Та під час захисту незалежності, суверенітету й територіальної цілісності країни українські військовослужбовці виявляють мужність і героїзм, наголосив Президент: «Вони демонструють високий професіоналізм, патріотизм і головне — безмежну відданість Україні. Перед вами достойні приклади служіння Батьківщині, тому що серед учасників АТО є ваші батьки, брати, родичі та друзі».

Присутні вшанували  хвилиною мовчання пам’ять випускників ліцею, які віддали своє життя, захищаючи Україну. Після цього глава держави взяв участь у церемонії вручення погонів ліцеїстам-першокурсникам. Він побажав майбутнім військовослужбовцям успішного навчального року, доброго здоров’я та нових досягнень. Підрозділи ліцею пройшли перед Президентом урочистим маршем.

Петро Порошенко також обіцяє кадрові висновки через останні події під час проведення АТО: «Ми зараз ретельно аналізуємо події останнього тижня — висновки будуть серйозні, в тому числі й кадрові».

Арсеній Яценюк особисто привітав школярів з Першим дзвоником. Фото з Урядового порталу

В одній зі столичних шкіл побував учора й Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Разом із дружиною він привів на свято доньок Христину та Софію.

«Перед нами великі виклики, але ми подолаємо їх, якщо будемо разом, якщо  віритимемо і будемо впевнені в нашій перемозі», — сказав Арсеній Яценюк на урочистій лінійці, а також привітав дітей, батьків і вчителів зі святом. І зазначив, що в Києві цього дня відкрилися всі школи. «Це є ознакою того, що ми непереможні», — передає позицію Прем’єра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. На жаль, не всюди в Україні діти сіли за парти. «За мирне небо треба боротися. Боротися всією країною, боротися великим об’єднаним народним фронтом», — наголосив Арсеній Яценюк.

Він побажав усім впевненості й віри: «Ми ніколи не здамося. За нами Україна, за нами майбутнє, наші діти й родини. Ми захистимо державу, захистимо наші сім’ї й майбутнє — будьте в цьому певні. Ми маємо дух, віру й силу, а тому ми непереможні».

Арсеній Яценюк повідомив, що після урочистостей вирушає до Дніпропетровська, де зараз перебувають солдати, які вийшли з оточення під Іловайськом.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»

ВІТАННЯ

З нагоди Дня знань

Дорогі співвітчизники!

Вітаю вас із початком нового навчального року та Днем знань.

Це урочисте та хвилююче свято для мільйонів українців, адже воно символізує нові починання і прагнення якісних змін.

Особливо урочистим є сьогоднішній день для першокласників, перед якими відкриваються двері у дивовижний світ знань. Знаковим він буде і для тих молодих людей, які розпочнуть навчання у професійно-технічних та вищих навчальних закладах. Нехай ці роки будуть наповнені незабутніми враженнями, а ваші здібності та наполегливість стануть запорукою успіхів і вагомих досягнень.

Висловлюю найщиріші вітання педагогам і батькам, знання, досвід та підтримка яких завжди вселяють упевненість, допомагають правильно визначити життєві пріоритети.

Вірю у невичерпний інтелектуальний потенціал юних українців, їхню нестримну творчу енергію та здатність змінити країну. Упевнений, що саме молоде покоління становитиме основу майбутньої еліти, яка побудує по-справжньому єдину, міцну, високорозвинену європейську державу.

Бажаю всім здоров’я, миру та нових звершень в ім’я України.

Президент України Петро ПОРОШЕНКО

***

Дорогі співвітчизники!

1 вересня для мільйонів з нас почнеться новий навчальний рік – ми, наші діти і внуки сядемо за парти, наповнимо студентські аудиторії, станемо за викладацькі кафедри. Ми вчитимемося і вчитимемо. Нам конче необхідно робити це незмірно швидше, грунтовніше і ефективніше, ніж раніше. Тому ми кардинально реформуємо вищу освіту, працюємо над приведенням української школи до європейських стандартів. Глибина, якість і обсяг знань, які ми здобуваємо, – це наш національний капітал, те, що захистить країну і забезпечить наш сталий розвиток. 

Особлива наша увага і піклування тим, хто не може почати навчальний рік через іноземне військове вторгнення на Донбасі, хто позбавлений права вчитися рідною мовою в окупованому Криму. Ми зобов’язані надати юнакам і дівчатам цих регіонів максимально широкі можливості для продовження навчання, зберегти і зміцнити педагогічні кадри та науковий потенціал. 

З великою надією і гордістю ми дивимося на тих наших співгромадян, які здобувають військову освіту. Цього року наукою боронити свою країну оволодіватимуть набагато більше українців, серед них багато тих, хто пройшов суворе випробування на полях боїв проти терористів і інтервентів.

З Днем знань всіх нас. Бо ми всі вчимося. Вчимося перемагати.

Слава Україні!

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк